Hagymalekvár
1,5 kg lilahagyma karikára vagy hosszanti csíkokra vágva
2 evőkanál vaj
5-6 dl szárnyasleves
1 evőkanál durva tengeri só
2 evőkanál balzsamecet
2 csipet szárított kakukkfű
4 evőkanál méz
A lila hagymát a vajon serpenyőben egy percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, ecetet, kakukkfüvet, mézet, sót. Kis lángon sűrítjük, néha megkavarjuk, egészen addig a tűzön hagyjuk, míg a hagyma enyhén karamelizálódni nem kezd.
Megjegyzés:Ha a folyadék elpárolgott, s a hagymának még mindig nyers, „hagymás” íze van, adjunk hozzá másfél-két dl vizet, s azt is párologtassuk el.
A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük. Egy nagyobb edénybe odatesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát karikára vágjuk, a szalonnával együtt picit átpirítjuk. A sajtot és a paprikát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, beletesszük az összes hozzávalót, ízesítjük. Szilikon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucoljuk -hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk . Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig. - Ha ezt a lépés elm...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tejszínt elkeverjük az édesítővel. Késes aprítógépbe tesszük a málnát, a tejszínt rácsurgatjuk, és 1-2 perc alatt elkészítjük a málnafagyit: Elindítjuk az aprítót, pár másodperc...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: Könnyű