2.5 dl tej ( 1.5% )
8 dkg vaj (én light margarint használtam)
só
20 dkg update liszt
3 tojás
12 dkg light sajt
A tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó keverőjével, mivel az gyorsabb. A tojásokat egyenként tesszük hozzá és jól összedolgozzuk. Elméletileg hólyagosnak kell lennie a tésztának de én úgy látom, hogy ez update lisztből nem lehet. Nekem nem sikerült, de maga a pogi finom lett! Összedolgozás után jól ki kell hűteni és a hideg tésztába belereszeljük a sajtot. Mivel a tészta nem áll úgy össze mint amikor búza lisztből készül,ezért én kanállal szaggattam kivajazott tepsibe és 180 fokon aranybarnára sütöttem.
A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, majd rizsliszttel szórt felületen kinyújtottam. Megkentem felvert tojással, majd háromszögeket vágtam belőle - időtakarékosság miatt, nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz