- 150 g tehéntúró,
- 150 ml kefir,
- 130 g eper,
- 15 g mazsola,
- 50 ml víz,
- 2 teáskanál porcukor,
A hozzávalókat tegyük egy tálba és robotgéppel pépesítsük. A krémet tegyük egy zárható műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Néha keverjük meg. Amikor teljesen megdermedt, el is készült.
A hozzávalókat tegyük egy tálba és robotgéppel pépesítsük. A krémet tegyük egy zárható műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Néha keverjük meg. Amikor teljesen megdermedt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, majd leturmixoljuk. A habtejszínt felverjük, és egy keveset félrerakunk belőle a díszítéshez. A leturmixolt epret egy tálban össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot alacsony lángon teljesen megolvasztjuk, akkor jó, ha szép, sötétbarna színe lesz. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat, valamint a sót, majd a tűzhelyre visszat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukor felével pürésítsd össze az epret és tedd félre. A tojássárgáját keverd simára a maradék cukorral, a tejjel és a sóval. Tedd fel a tűzre és mérsékelt lángon melegítsd forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű