- O.5 kg liszt,
- 2 dkg friss élesztő vagy egy csomag porélesztő,
- 1 dl tej,
- 1 t.k.cukor,
- 1t.k.só,
- kb 3.5 dl kefír,
- kis olaj a formázáshoz,
- bő olaj a sütéshez,
Felfuttattam az élesztőt 1 dl langyos tejben.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, átgyúrom és meg helyen lefedve kelesztem.
Miután megkelt a tészta, gombócokat formázok belőle és ismét lefedve még 10-15 percet kelesztem.
Végezetül nagyjából kör alakúra nyújtom és forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Ebből a mennyiségből 6 db sütöttem ki.
pizzatészta 50 dkg lisztből. 10 részre osztva, elég nagy tojás alakúra nyújtva. Hosszában kettéhajtani és feltekerni. Éjszaka a hűtőben pihen. Reggel kiolvaszt simán magától. Mago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom. Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat. A csokoládét vagy gőz fölött, vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűkápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű