- 1,5 kg csontos sertéskaraj
- 4 ek. méz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db hüvelykujjnyi gyömbér
- frissen őrölt borskeverék
- só
A csontos karajt egészben hagyjuk és készítünk rá egy pácot. 4 ek. mézet keverjünk össze 1 hüvelyujjnyi megtisztított, lereszelt gyömbérrel és 6 gerezd zúzott fokhagymával.
Első lépésben a karajt sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Nálunk ez kb. 1 tk. só volt és 10 tekerésnyi frissen őrölt bors volt.
Majd egy tűzálló tepsibe tesszük a húst és bekenjük minden oldalát alaposan a fent elkészített páccal.
Ha van időtök, akkor egy éjszakát pihentessétek a hűtőben a húst, ha pedig nincs, akkor irány a sütő 140 °C-on 3 órányi lassú sütés kezdődik.
Köretként rozmaringos burgonyát készítettem a húshoz. Semmi extra. Megmossuk a krumplit, nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és friss rozmaringgal megszórjuk és egy kis libazsírral meglocsoljuk. A hús sütésének utolsó órájában betesszük egy külön tálban mellé sülni és elkészül a köret is, mire megsül a hús.
A felszeletelt karajt vékonyra kiveregetjük. A kockára vágott gombát, sonkát lepirítva tojással, sajttal megkötjük. A szelet húsokat a raguval betöltve batyuszerűen összefogjuk, hú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHús készítése:A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágtam, Lábasban kevés olajon a húscsíkokat fehéredésig sütöttem, majd kivettem az olajból. Az apróra vágott hagymát beledobtam az olajba és megpároltam....
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes