- 1 kg csirkemellfilé
- 100 g reszelt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
- olaj
A húst mosd meg és mind a két oldalát kend be sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat és a húsok mindkét oldalát pirítsd meg. A megpirított húsokat tedd egy sütőformába, vagy hőálló tálba.
A tejszínhez add hozzá a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd fűszerezd. A szószt öntsd rá a húsra és szórd rá a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben süsd 20 percig, ne süsd tovább, hogy a hús ne száradjon ki.
Előre fűszerezd be, hogy a hús átvegye az ízeket!
A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítün...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A combokat olívaolajban elkevert provence-i fűszerkeverékkel bedörzsölöm, a bőr alá helyenként fokhagymadarabokat helyezünk. 2. A krumpli szeleteket egy tűzálló tálba szórju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt feltesszük kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 12 perc alatt puhára főzzük. A csirkemellet kifilézzük, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serp...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes