menu

Családireceptkönyv.hu

Sztrapacska


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg burgonya
- 30-35 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg zsír
- só
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg juhtúró
- tejföl

Elkészítés:


A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, állandó keveréssel rózsaszínűre sütjük, a töpörtyűt kiszedjük és egy kis tálon melegen tartjuk. A 3 dkg zsírt megolvasztjuk. A burgonyát nyersen egy tálba reszeljük. Gyorsan leszórjuk egy kis liszttel, hozzáadjuk a tojást, olvasztott zsírt, megsózzuk. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kissé keményebb legyen mint a galuska tésztája. Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, és 8-10 percig főzzük. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, belekeverjük a füstölt szalonna megforrósított zsírjába, rászórjuk a juhtúrót. Forró tálra tálaljuk, ráöntjük a füstölt szalonna töpörtyűjét. Mi nem szeretjük a burgonyából szaggatott galuskát, így sima nokedliből szoktam készíteni.

Sztrapacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adri
Lángos
Lángos

Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kefíres lángos
kefíres lángos

Elkészítése: Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy! Jól kidolgozzuk a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
SPÁRGÁS-CSIRKÉS TÉSZTA EPERREL
SPÁRGÁS-CSIRKÉS TÉSZTA EPERREL

A tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar káposztás tészta
káposztás tészta

A káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk