menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csülök vele sült burgonyával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1,5 kg csontozott csülök,
- 3 csapott tk só,
- 2 tk szárított, morzsolt majoranna,
- 2 tk őrölt fűszerkömény,
- 1 dl olaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 fej lilahagyma,
- 2 dl GÖSSER Premium világos sör,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,
A burgonyához:
- 1,5 kg sütni való burgonya,
- 0,5 dl olaj,
- 2 csapott tk só,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,

Elkészítés:


A sóhoz adom a borsot, a majorannát, az őrölt fűszerköményt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt tormát és alaposan összekeverem.
A csülök bőrös felét 3-4 helyen bemetszem, bedörzsölöm sóval, majd a húsos részt is bevagdosom néhány helyen, hogy jobban átjárják a fűszerek és könnyebben megpuhuljon.
Az előkészített csülkök húsos felét bedörzsölöm a fűszeres páccal, egy hőálló tálba teszem bőrös felükkel lefele, a tetejére pakolom a kb ujjnyi vastagra karikázott lila hagymát, meglocsolom a sörrel, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokon 60-70 percet sütöm, amíg megpuhul.
A burgonyát meghámozom, tetszőlegesen felaprítom, sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal és összeforgatom.
Az elősütés után a csülköket megforgatom, hogy a bőrös felük felfelé legyen, mellépakolom a burgonyát, befedem egy új, benedvesített sütőpapírral és további 60-70 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a hús méretétől is. én azért szeretem ezt a nedves sütőpapírt mert így nekem tökéletesre sül, nem kell külön párolni, majd még rápirítani.
Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.

Tepsis csülök vele sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Fläskfilé i svampsås
Fläskfilé i svampsås

Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn i 1 matsked matfett och krydda med salt och peppar. Ta upp ur stekpannan. Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs i resten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors cigánypecsenye
Gyors cigánypecsenye

A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Tepsis toroskáposzta
Lapocka - Tepsis toroskáposzta

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A tepsit kikenjük a sertészsírral. 3. A sertéshúst 1,5x2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. 4. A savanyú káposztát alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk