A tésztalapokhoz:
8 tojás
16 dkg cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
4,5 dl Hulala habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. A masszát elfelezzük. A felét egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20 × 30 cm) tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt is ugyanúgy megsütjük.
A pudingokat a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot (mehet rá azonnal forrón), és szépen elsimítjuk. Erre jön a világos lap, majd a csokoládés puding. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. A díszítéshez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ezt csorgatjuk a sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
Én 1 csomag tejszínízű habporból készítettem a tetejére a habot, és pont elég lett. Bár rumot nem ír az eredeti recept, én mégis meglocsoltam a kakaós lapot egy kicsit, mielőtt összeállítottam a sütit. Ha igazán szép díszítést szeretnénk, talán érdemesebb a mázzal a szeletelés után megcsorgatni a kockákat külön-külön.
Forrás: http://webcukraszda.hu/somloi-szelet/
Zuerst die Schoko-Butterkekse sehr fein zerbröseln (zum Beispiel in der Küchenmaschine, alter Die Butter langsam schmelzen und in einer Schüssel gründlich mit den zuvor zerbröselt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások sárgájával. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután lisztezett gyúródeszk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat. Keverd a masszához a sütőporos, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű