menu

Családireceptkönyv.hu

Csemege uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Viki Irázi:
Először a levet készítjük el. Amíg az uborkát üvegbe rakjuk, addig a só elolvad a lében.
Ízlés szerint folyékony édesítőt adunk hozzá. Mindenki olyat, amilyet már megszokott.
Nekem most Dia Édes folyékony édesítőm (1 literes) van itthon, ezt tettem bele.
Azért nem írom, hogy mennyit, mert ezt mindenkinek szájíze szerint kell adagolna.
10 %-os ecetet használtam, vízhez viszonyítva literenként 2 dl-t.
4 dkg sót tettem bele, (szintén a vízhez viszonyítva literenként)

Elkavartam az egészet és hagytam, hogy olvadjon a só és kicsit érjenek össze az ízek is.

10 kg uborka
Az üveg aljára:
üvegenként 2 kisebb vagy 1 db nagyobb babérlevél
fél mokkáskanál mustármag,
fél mokkáskanál koriander mag
8-10 szem egész fekete bors
kapor (piaci csomózott kaporból 3 szál/üveg)

Az üvegekbe, szép sorba beállítottam az uborkákat, az
elkészített lével felöntöttem. A kupakokat az üvegre csavartam és mentek az automatába.
90 fok és 30 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lin
Csemege spárga és répa
Csemege spárga és répa

A spárgának vágjuk le a fás végét és mossuk meg alaposan. A sárgarépát is mossuk meg, hagyjunk rajta egy kicsit a zöld szárából, majd zöldséghámozóval kacsúsítsuk meg egy kicsit (a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé káposztával
Csalamádé káposztával

A zöldségeket megtisztítjuk és legyaluljuk . Összekeverjük az ízesítő anyagokkal. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Üvegbe helyezésnél jól tömörítjük az üvegb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gyors savanyú uborka
Gyors savanyú uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 8 napos, dobálós, vödrös savanyúság
8 napos, dobálós, vödrös savanyúság

A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük. Lezárjuk és naponta átk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk