Jó magyar szokás szerint nem mérem az adagot, csak úgy ráérzésre. Kb. 50-60 dkg fehérbab, fél lit. olaj, 1 kg hagyma,6-7 db kápia paprika, fél kg sárgarépa reszelve, teás kanálnyi só, bazsalikom, őrölt paprika. Ha mennyiségre nincs annyi alapanyagom, akkor amennyi van otthon, elrontani nem lehet, a fűszerezés is ízlés szerinti, lehet sósabb, kevésbé sós...A paradicsom a hagyma súlyával megegyezik.
Az almákat meghámozva, felkockázva felrakjuk főni. Ha már puhák, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat majd összepépesítjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbevágjuk, majd egy edénybe tesszük, és kevés só hozzáadásával közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor már levet eresztett, akkor borsozzuk, hozzáadjuk a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd összeforraljuk 2,5 dl narancslével. A maradék narancslével simára keverjük a pudingport, majd a porcukorral együtt a vajas alaphoz adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű