90 dkg liszt BL 55,5-6 dl tej,2 kis kanál só,3 evő kanál cukor,4 dkg élesztő,3 dkg olaj,1 tojás nagyságú zsir,1 tojássárgája.Kelt tésztát készitek,duplájára kelesztem.Ha meg kelt két részre osztom.Az egyik gombócot 15 perces pihentetés után ki sodrom,12 négyzet alakú részre osztom,tehát fel vágom,lekvárt a közepébe,feltekerem,tepsire rakom,kelesztem,20-30 percet,olajjal,meg locsolom,és 190 fokos sütőben készre sütöm.
A száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze. 5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni, hozzá a többi anyag. Dagaszt, 1 óra kelesztés. Átgyúrni 12 felé oszt., 45 cm hosszú rudakra. Csomózni , 30 perc pihenés. Lekenni. 200 fok 25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű