2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors
majonéz (legjobb a házi)
kis mustár
Az avokádót kettévágjuk, a magot kiszedjük.
A belsejét kikaparjuk egy tálba, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majonézzel és kis mustárral ízlés szerint összekeverjük. A héjába visszatéve tálaljuk, piros paprikával meghintve díszítjük.
A mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. A fűszereket bőkezűen adagoljuk, hogy markáns ízt adjanak. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig a hűtőbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet elkeverjük az ecettel, sóval és cukorral. 2. Hozzáadjuk az olajat és a mustárt, botmixerrel krémesre keverjük. 3. Borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót lecsöpögtetem, majd összeturmixolom. Hozzáadom a szezámpürét, a finomra vágott fokhagymát, a citrom levét, a joghurtot és a fűszereket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt tepsiben jól megsütjük, besózva lefedjük: ezután könnyen lejön a héja. A meghámozott padlizsánokat összevágjuk. A hagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, olajban párol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes