1 csomag Schnitzer gm bagett
4 tojás
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darabka póréhagyma
10 dkg bacon
2 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A tojásokat a tejföllel, a fokhagymával, sóval, borssal felverem. A bagettet felszeletelem. Egy tűzálló tálat kivajazok.
A bagett szeleteket megforgatom a tojásos masszába és a jénai aljára sorakoztatom és meglocsolom még egy-két kanál masszával, megszórom a kockára vágott hagyma-, a bacon-, aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt felével, majd megint egy sor tojásba forgatott bagett jön és az alapanyagok másik fele.
A bacont érdemes a sajt tetejére szórni, hogy finom ropogósra piruljon.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Palacsinta 1. variáció: A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben. Pala...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan felszeleteljük. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA klasszikus sült libamáj elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és biztos sikert arathatunk vele. A libamájat szeletelés után sózzuk - igen, a konyhai hiedelmekkel ellentétben, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz