50 dkg liszt
30 dkg vaj
1 1/2 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 tojás sátgája
1 egész tojás (a kenéshez)
só
magok vagy reszelt sajt a szóráshoz
Az élesztőt a tejdölben elkevermni, ,ajd a többi hozzávalóval összedolgozni. Kis ideig pihentetni, kinyújtani, majd összehajtogatni. A nyújtást és a hajtogatást 15 percenként még kétszer megismételni. Újra kinyújtano, megkenni. Szezámmaggal, köménymaggal, mákkal vagy reszelt sajttal megszórni, kiszaggatni és közepes lángon pirosra sütni.
A krumplit héjában megfőzzük és áttörjük. Összegyúrjuk, a liszttel, margarinnal, tojással és a sütőporral, valamint kevés sóval. Ezután fél – 1 órát pihentetjük. A tésztát ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben a zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az elhabart tojást, ízesítjük sóval, és elkészítjük a rántottát. Kihűtjük, és belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTegyük egy lábasba a burgonyát + édesburgonyát, öntsük fel vízzel és főzzük puhára. Szűrjük le, majd törjük pépesre burgonyatörővel. Öntsük egy bögrébe a langyos rizstejet, adju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű