menu

Családireceptkönyv.hu

Besamel mártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120g vaj
700ml tej
80g finomliszt
20g só

Elkészítés:


A vajból és a lisztből viágos rántást készítünk,fehér habzásig hevítjük.
Sózzuk,majd a tüzhelyről levéve forró tejjel felengedjük,habverővel gyorsan simára keverjük.Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos keverés mellett alaposan kiforraljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Házi majonéz (Posta Renata)
Házi majonéz (Posta Renata)

• A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel keverd ki a sóval és a mustárral. • Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett adagold hozzá az olajat is. • Végül ízesítsd citromlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo majonéz
Paleo majonéz

Érdemes a tojás sárgáját önmagában kihabosítani, mielőtt elkezdenénk finom sugárban hozzáönteni az olajat, ennek az az oka, hogy a magában felvert sárgájának megnő a térfogata, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tojásmentes majonéz 1
Tojásmentes majonéz 1

Egy tálkában kézi habverővel, vagy villával alaposan elkeverjük a hozzávalókat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Bolognai szósz
Bolognai szósz

zöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd. Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat,...

Elkészítési idő: 3-3,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk