25 dkg finomliszt
12 dkg vaj
1,5 dl natúr joghurt
A feltéthez:
3dl tejföl
3 szál újhagyma
15 dkg szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
só, őrölt bors ízlés szerint
. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet)
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Addig elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.
3. A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)
1. A kenyereket vékonyan megkenjük vajjal, beborítjuk 6-6 szelet szalámival, melyeket tölcsér alakúra formálunk. 2. A tölcsért töltsük meg paprikadarabokkal, a retket metéljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kenyeret megkenem a vajjal, ráfektetem a sonkaszeleteket, rászórom a sajtot és a grillben megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézkenyerek egyik oldalát megkenjük a majonézzel, mustárral. Tetejükre sonkát, sajtot teszünk, és összeforgatjuk őket. Enyhén sózott, borsozott tojásba mártogatjuk a szendvicse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGluténmentes hamburgerbucikhoz A lisztet, burgonyapelyhet, 2 tojást és az 5 evőkanál olajat kimérjük egy tálba. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a 2 teáskanál cukrot, és elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű