1,5 kg busa
0,5 kg krumpli
3-4 gerezd fokhagyma
0,3 dl fehérbor
10-12 dkg füstölt szalonna
10-12 dkg baconszalonna
majoranna, oregáno, petrezselyem, tárkony, só bors
Alulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az öntet és a tetejére a baconszeletek.
A halat megtisztítjuk, és egyben hagyva sűrűn beirdaljuk, alaposan besózzuk.A lisztet össze keverjük a paprikával, és beleforgatva a halakat a forró zsiradékban kisütjük.Ezután me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk két szál kakukkfüvet, 2 db. fél karika citromot,vajat, sózzuk, frissen facsart citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA bulgurt megfőzzük (kb. 15 perc), és jól lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott és megtörölt halfiléket késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd jól elkeverjük a tojás sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű