- 1.2 kg szeder
1- l víz
- 1 kg cukor
- 1.5 teáskanál borkősav
- 1 kk nátrium-benzoát
A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk.
Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet beletesszük egy fazékba.
Hozzátesszük az 1 kg cukrot, a 1,5 tk borkősavat, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Lezárjuk a gázt, hozzákeverünk 1 kk nátrium-benzoátot.
Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.Ebből a mennyiségből 2,5 liter sűrű finom szörpöt kapunk.
Kb2,5 liter sűrű szörpöt kapunk. Nagyon finom !
Bodza méz Az alap volt Mónika Oláh receptje 35 bodzavirág szárak nélkül kell bele 1 liter vízbe főzve 40 percig Leszűrve 1 kg cukorral s 1 citrom levével kavargatom a tűz fö...
Elkészítési idő: 3 ó 20 perc Nehézség: KönnyűAz új káposztából a legjobb, meleg vízbe leszedjük a leveleket, egy 5 literes műanyag vödröt (átlátszó, nápolyis) a legcélszerűbb erre használni, a vödör aljába kaprot teszek, azt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket ízlés szerint felaprítom. A hagymát az zsíradékon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, amikor kicsit összeesik, a paradicsomot is. Majdne...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű