- 4 db közepes vöröshagyma apróra vágva
- 1 kg laska gomba szeletelve
- 1 evőkanál sertés zsír
- 2 teáskanál őrölt piros paprika
- 2 evőkanál házi piros arany
- 1 teáskanál erős pista
- 2 dl víz
- 1 marék apróra vágott zöldség zöld
A hagymát a zsíron üvegesre párolom, megfuttatom rajta a piros paprikát, majd hozzá adom a gombát, és a többi fűszert. Felöntöm annyi vízzel, hogy kissé ellepje, majd készre főzöm.
Nokedli körettel, tejföllel tálalom.
#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. 2. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával. 3. Néhány perc múlva hozzáteszem a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A gomba tönkjét eltávolítjuk, lehúzzuk a héját és megtöltjük a sajttal -kb 15-20 percig grillrácson , parázson vagy serpenyőben kevés olajban megsütjük.- --Húsokhoz köretkén...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA karajt egy cm-es szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük, nem kell vékonyra, csak hogy könnyebben átpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. A szalonnát kis lángon kipirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes