menu

Családireceptkönyv.hu

Gombapörkölt tejfölösen


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
bazsalikom (izlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
1 tk fűszerpaprika
tárkony (izlés szerint)
500 g tészta
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot.
Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még bazsalikomot, tárkonyt és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan.
Mindeközben kifőzzünk mellé a tésztát, és lehet is fogyasztani!

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi sok bazsalikommal és tárkonnyal szeretjük :)
Lehet késziteni Nokedlival vagy esetleg Tarhonyával.

Laktózmentesen és Gluténmentesen is készithető!

Gombapörkölt tejfölösen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Egyszerű gomba paprikás
Egyszerű gomba paprikás

A hagymát a zsíron üvegesre párolom, megfuttatom rajta a piros paprikát, majd hozzá adom a gombát, és a többi fűszert. Felöntöm annyi vízzel, hogy kissé ellepje, majd készre főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás szelet - OK
Gombás szelet - OK

1. A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró zsírban kisütjük. 2. Mindig egy kis vizet adva hozzá, puhára pároljuk. 3. Amikor félig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Gombás-spárgás tészta
Gombás-spárgás tészta

A tésztát megfőzzük. A gombát gyorsan megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott spárgát, és sóval, borssal ízesítjük. Tovább párolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Fokhagymás gombás tészta
Fokhagymás gombás tészta

1. A gombát és a fokhagymát meghámozzuk. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkettőt a felforrósított olajba forgatjuk, és megpirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk, m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk