- 5 kg paradicsom darabolva
- 1 db nagy zeller reszelve káposztareszelőn
- 0,5 kg vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál oregánó
- 2 dl étolaj
- 1 kg kápia paprika csumázva, darabolva
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket.
Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem.
Forrón üvegekbe rakom, és száraz dunsztba helyezem.
.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkb. 30 percig főzzük a birseket, annyi vízben, hogy ellepje. Összeturmixoljuk feltesszük főni cukorral 1 kg péphez 70 dkg cukor, citrommal, dióval ízesítjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA céklát héjastól több vízben megmostam, leszárítottam és meghámoztam. Kb. fél centi vastagra felkarikáztam, a nagyobbakat hosszában kettőbe, négybe is elvágtam, hogy jól kitöltsék...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz