- 4 kg kápia paprika kicsumázva, szeletelve
- 1,5 kg paradicsom szeletelve
- 2 kg vöröshagyma apróra vágva
- 3 db zellergumó apróra reszelve
- 80 dkg só
- 2 evőkanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál őrölt köménymag
- 4 dl étolaj
- 3 fej fokhagyma reszelve
- 1 evőkanál cukor
- 10 evőkanál őrölt piros paprika
- petrezselyemzöld
Az étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm.
Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm, majd száraz dunszba helyezem, kihűlésig.
A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvös h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 3 liter vízbe beletesszük az 1 fej karikára vágott vöröshagymát, a szintén karikára vágott vegyes zöldséget és a babérlevelet. 1 órát főzzük. Mikor kihűlt, akkor adjuk hozzá az e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesPác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes