menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


adag
Piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
160 g liszt
Krémhez:
1200 ml állati tejszín
600 g cukor
320 g fehércsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, a sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgáját habosra keverjük, a tojáfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk, majd apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A krém elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt, és félretesszük.
Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett, felolvasztjuk a cukrot.
Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni.
Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehér csokoládét, és keverjük simára.
Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára, így be fog sűrűsödni.
Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig.
Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni.
A cukor mennyiségével növelhetjük a karamell intenzitását. Az adott mennyiség saját ízlésnek van beállítva, de ez nyugodtan változtatható.
A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a kikevert karamellkrémmel betöltjük majd ízlés szerint díszítjük.

Karamell torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túró Rudi torta 2
Túró Rudi torta 2

Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo

Az alsó réteg darált dió, mandulaliszt, némi aprószemű kókuszreszelék, és áztatott-kinyomkodott datolya. A középső réteg 2 érett banán, kb 10 dkg kesudió, olyan 50 g folyékony kóku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klaudia
Répatortás sajttorta
Répatortás sajttorta

Elkészítés: A répatortához a lisztet egy nagy tálba mérjük. Elkeverjük a fűszerekkel (fahéj, gyömbér, narancshéj), a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Tejszínes baracktorta gluténmentesen
Tejszínes baracktorta gluténmentesen

Tészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk