menu

Családireceptkönyv.hu

A legsikeresebb Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt 5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.

Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy kefir is mehet bele.

 A legsikeresebb Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kifli (Zé)
Foszlós kifli (Zé)

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. (riss élesztő esetén felfuttatjuk, majd ezt követően adjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Túrós kelt rétes
Túrós kelt rétes

Megmelegítjük a tejet kellemesen langyosra, majd beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, az egész tojást és a sárgáját is, majd felfuttatjuk. A megszitált liszt kb. felét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kelt tészta alaprecept
Kelt tészta alaprecept

Az élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
 Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk