menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyü sóskifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
liszt
70 dkg
tojás
2 db
kefír
1 pohár
étolaj
1 dc
cukor
6 dkg

1 csipetnyi
tej
1 dc
élesztő
50 g
A krémhez
Ráma
20 dkg

3 dkg

Elkészítés:


Lépés 1
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
Lépés 2
Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
Lépés 3
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
Lépés 4
Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
Lépés 5
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.

Habkönnyü sóskifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük, mert sütés közben megnőnek a kiflik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos Ildikó féle
Sajtos Ildikó féle

A sajtból egy keveset félre teszünk, a többit összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással rá a sajt és mehet a sütőbe. 200 fokon alsó felső sütő Nekünk 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Sajtos tallér(gofrisütőben)
Sajtos tallér(gofrisütőben)

A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sonkás rakottas
Sonkás rakottas

1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk