menu

Családireceptkönyv.hu

Banánkenyér (alap)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-3 db banán
-3 db tojás
-15 dkg cukor
-1 tasak vaníliás cukor (én tettem bele ezenkívül aromát is)
-21 dkg liszt
-1 tasak sütőpor
-5 dkg vaj
-csipet só
-fahéj
-1,5 dl tej

Elkészítés:


A banánt pépesítjük egy villa segítségével.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habbá verjük.
Hozzásszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és a pépesített banánt.
Hozzáadjuk a tejet, sót, fahéjat és az olvasztott vajat.
A simára kevert masszába durvára vágott diót szórok.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt kenyérformába töltöm, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Díszítésképp sütés előtt 1 félbevágott banánnal díszíthetjük a banánkenyeret.

Banánkenyér (alap)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Bounty golyók
Bounty golyók

A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket, majd elkeverjük. A masszából vizes kézzel golyókat formázunk. Egy tálcára vagy nagy...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Meggyes palacsinta vaníliás öntettel
Meggyes palacsinta vaníliás öntettel

A palacsintához a lisztet a sóval és a tojással simára eldolgozzuk. A tejet részletekben adjuk hozzá a tésztához, és közben mindig simára keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Diólisztes répatorta
Diólisztes répatorta

A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot is jól összekeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk