menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5-3 dl langyos tej
1 tk cukor
4 dkg élesztő
3 ek olaj
csipet só
2 ek porcukor
1 tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés:
50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt, Egy tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a sót, 2 ek porcukrot. Ha az élesztő feljött, akkor elkeverem benne a tojássárgáját, majd a liszthez adom. Elkezdem kidolgozni a tésztát, amikor már összeállt, akkor adom hozzá az olajat, majd simára, fényesre kidolgozom teljesen. Duplájára kelesztem langyos helyen. Ha megkelt a tészta, a lisztezett deszkára borítom, hengerré formázom. 20 egyforma nagyságú darabra vágom, mindegyiket kis gombóccá formázom. Hagyom kelni 10 percig, majd a gombócokat ellapítom, mindegyikre teszek egy kanál lekvárt és szintén gombóccá hajtom össze. A tepsit kiolajozom, majd a gombócokat egymás mellé rakom, mindegyiket előtte olajban megforgatom. A tepsi 32x24 cm, és ebben elfér pont a 20 gombóc. Nincs helye terülni, viszont így szép magasra nőnek sülés közben. Ha elkészült a tepsi, hagyom még 15 percig kelni, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Kirakom tányérra, majd megszórom porcukorral. Nem kenem le sohasem a tetejét semmivel, nagyon finom puha lesz így is.

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
puha, márványos kalács
puha, márványos kalács

Az élesztőt a tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk. A liszteket, az eritritet és a sót egy tálban összekeverjük, a közepére csinálunk egy kis mélyedést, beledobjuk a tojássárgáját és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi kürtöskalács
Erdélyi kürtöskalács

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 liter tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőporos fánk. (tízperces fánk)
Sütőporos fánk. (tízperces fánk)

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Legjobb bejgli
Legjobb bejgli

Az élesztőt egy negyed pohár tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Minimum fél órát pihentetem a hűtőben , de az se árt neki, ha egy egész éjszakán át pihen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk