bárányhúsnak bármilyen részéből lehet készíteni,
12—15 deka apró kockára felvágott fehér sós szalonna,
só,
egy nagy késhegynyi bors,
egy darabka piros csöves paprika,
egy pici késhegynyi tört sáfrány,
szerecsendió virág,
vágott petrezselyemzöld,
A bárány fejét és aprólékját, esetleg csontosabb húsrészét, miután a faggyújától jól megtisztítottuk, vágjuk fel darabokra és forró vízben abáljuk meg. Ha felfőtt, szedjük ki hideg vízbe, mossuk meg és a nyelvéről, álláról a fehér bőrt kaparjuk le, s csak akkor tegyük oda elegendő vízbe, sóval főni. Ha fiatal a bárány, nemsokára tegyük a zöldséget is hozzá, 2—3 szál sárgarépát, ugyanannyi petrezselyemgyökeret, egy fej vöröshagymát és néhány szem borsot. Mikor megfőtt, szűrjük le a levest és tegyünk belő egy jó nagy csipet tárkonylevelet, apróra vágva. Aztán készítsünk hozzá habarást liszttel, tejföllel, mellyel ha feleresztettük, savanyítsuk meg borecettel gyenge savanykásra.
Először elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálban összekeverünk olajat (olíva is jó), citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringit vagy szárított rozmaringot, sót. A húst megspékeltjük fokhagymával. a húsr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz