menu

Családireceptkönyv.hu

Édes töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej édeskáposzta, 1 fej vöröshagyma, kevés ecet, 1 paradicsom, tejfel.

Elkészítés:


Töltöttkáposztát készíthetünk édeskáposztából is a következőképpen: 1 fej édeskáposzta leveleit leválasztjuk, a torzsáját kivágjuk, a káposztát leforrázzuk. A tölteléket ugyanúgy készítjük, mint a savanyú káposztához. Megtöltjük a káposztaleveleket, a megmaradtakat apróra vágjuk és a lábasba úgy rakjuk, hogy alul legyen 1 sor apró káposzta, erre tesszük a tölteléket és legfelülre megint káposztát. 1 fej apróra vágott vöröshagymát is hozzáteszünk. Kevés ecettel vagy citrommal savanyítjuk. A tetejére karikára vágott paradicsomot vagy kis paradicsomlevet tehetünk. Puhára főzzük. Nagyon ízletes, ha—mielött teljesen készen van— a sütőbe is betesszük fél órára. Tálaláskor tejfelt adunk hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés paella borsóval és kukoricával
Csirkés paella borsóval és kukoricával

Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben vágd kb 1×1 cm-es kockákra a csirkemellett és kezd el azt is pirítani. Ha minden oldala kifehére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csirke brassói
Csirke brassói

elkészítés A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolva...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselymes hamis fasírt
Petrezselymes hamis fasírt

A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klaudia
Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk