menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



22 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
25 dkg liszt
1/2 tk só
áfonyalekvár

Elkészítés:


A vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, megformázzuk és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ha igazán extra kényeztetésre vágytok, akkor kapjatok elő egy üveg áfonyalekvárt és tapasszatok össze vele 2 kekszet.

Citromos vajas keksz áfonyalekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas, almás csiga recept
Fahéjas, almás csiga recept

A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az dkg olvasztott vajat. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Pihe-puha túrós süti
Pihe-puha túrós süti

A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A t...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hilda
Profiterol
Avatar Hilda Kedvelnék
Profiterol

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
CSOKIS PARFETORTA
CSOKIS PARFETORTA

A tojas sargakat a cukorral habosra kavarjuk Keves tejben fel oldjuk a kemenyito port Hozza adjuk a kikavart cukros tojashoz Utana a vanilia port Majd felontjuk a maradek tejje...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk