2 nagyobb padlizsán
0,5 dl olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd folkhagyma
bors
só
majonéz
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az olajjal, hozzákeverjük fakanállal a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és egy kevés majonézzel. Pirítóssal a legjobb.
A padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk 2 centis kockákra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, szintén vágjuk kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA félbevágott padlizsánokat 180 C-on légkeverés nélkül kb. 45 -50 perc alatt átsütöm. Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágom, a fokhagymát áttöröm. A megsült padlizsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű