-30 dkg medvehagyma
- 2 db puha vaj (50 dkg )
- ízlés szerint só,bors
A medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítás volt mostanig nyomózsákkal csókokat csináltam sütőpapírral kibélelt tálcákba és úgy fagyasztottam le de így praktikusabb)és a fagyra teszem addig míg megfagy ,mikor megfagyott kiszedem a formákból műanyag zacskókban vagy műanyag dobozba a fagyasztóba tárolom....szószokban,mártásokban levesekben sőt sült húsokra is használom.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/11/lilahagyma-lekvar.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem csipetnyi sóval, cukorral, mustárral, kevés borssal (majonéz ízesítés). Hozzákeverem a majonézt, megkóstolom. Ezután teszem bele a vegetát, az apróra vágott újh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű