- 4 tojás
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 100 ml olaj
- 100 ml tej
- 200 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaópor
?A tojások sárgáját kikeverjük a tejjel, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
?Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tojások felvert fehérjét.
?A 2/3-át lisztezett, zsírozott formába öntjük.
?A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és ezt is a formába öntjük majd megsütjük.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy csurgathatunk rá csokit.
170 C/40 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsold a tejbe, szórd hozzá a cukrot és futtasd fel. Majd a többi hozzávalóval együtt dagassz belőle fényes és sima tésztát. Gömbölyítsd ki, és kb 1 óra alatt keleszd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű