A citromfű-mentaszörp hozzávalói 🍋:
- 2 marék menta
- 2 marék citromfű
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 500 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom
- 3 l víz
A levendulaszörp hozzávalói 🪻:
- 50 g levendula
- 1 l víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- 100 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom
◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket.
◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni.
◾️A nátrium-benzoátot kb. 100 ml vízzel felforraljuk.
◾️Másnap hozzáadjuk az édesítőt és a tartósítószert, felforraljuk és még 5 percig tovább főzzük.
◾️Ezután leszűrjük és forrón a tisztára mosott üvegekbe töltjük.
◾️Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
◾️A levendulavirágokat leszedjük a szárról.
◾️A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőszert és megvárjuk míg felolvad.
◾️Ekkor hozzáadjuk a virágot, a citromok levét, a szódabikarbónát és a tartósítószert.
◾️Tegyük félre és hagyjuk pihenni egy éjszakát.
◾️Másnap leszűrjük, felforraljuk és tiszta üvegekbe töltjük.
◾️Ezt is száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyot csalódtam, amikor kilenc évvel ezelőtt, Svájcban, belekortyoltam egy pohárba, amiben egy kívánatos, pirosas ital volt. Savanykás, fanyar, cseppet sem édes íze először meghök...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy edénybe öntöm a tejszínt és a tejet. Majd beletördelem a csokit és a cukrot. Felteszem melegíteni, de nem forralni. Nem szabad, hogy felforrjon mert összecsomósodik a csoki....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű