- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
A pudingot a cukorral, a kakaóporral, a kávéval összekeverjük, a tejjel hígítjuk, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, még melegen beletesszük a margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. 2. A masszából- nedves kézzel – kb. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formázu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. réteg : 30 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej ( nekem kb. 1.7 dl kellett ) A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű