- 250 g darált cukormentes keksz (nálam Gullon Fibre keksz)
- 210 g darált dió
- 200 g cukormentes baracklekvár
- reszelt narancshéj
- 100 ml tejszín
- 150 g cukormentes étcsokoládé
◾️A kekszet ledaráljuk egy késes aprítóban (aprító hiányában, egy sodrófa segítségével zúzzuk össze a kekszet).
◾️Hozzáadjuk a darált diót, a lekvárt és a narancshéjat.
▪️Ha nem eléggé édes, akkor nyugodtan adjunk hozzá ízlés szerint édesítőszert.
▪️Abban az esetben, ha nem állna össze a massza pici tejet tehetünk bele.
◾️Egy kisebb tepsit folpackkal kibélelünk.
◾️A masszát a tepsibe beleegyengetjük.
◾️Megkenjük 2 kanál lekvárral és megszórjuk dióval még.
◾️A csokit a tejszínnel felolvasztjuk és a tepsiben lévő tésztára simítjuk.
◾️Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
A kekszet összedaráljuk, hozzáadjuk a mascarponet. Összekeverjük, majd kézzel alaposan összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd egyenként az olvasztott csokoládéba márt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. réteg: 1 nagy csomag (20-25 g) zselatint felmelegítünk 5 dl vízzel (nem forraljuk, csak addig hevítjük, míg a zselatin elolvad). Ha készen van, összekeverjük 3 ek kakaóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk! Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe belet...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű