- 230 g eper
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 200 ml tejszín + 3 evőkanál
- 5 g étkezési keményítő
- 3 db lapzselatin
- édesítőszer ízlés szerint
◾️Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját.
◾️Turmixgéppel pürésítjük majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne.
◾️A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon.
◾️Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük.
◾️Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban ( nem szabad forralni ) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve.
▪️NEM szabad túl forróra melegíteni.
◾️Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk és gyors mozdulatokkal belekeverjük.
◾️A 200 ml tejszínhabot kemény habbá verjük ( ha nem édes a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá édesítőt ) és apránként összekeverjük az epres folyadékkal.
◾️Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el.
◾️A mousse-t poharakba töltjük és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.
A tejet, pudingokat, a cukrorral készre főzöm, hagyom hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verem és a kihűlt pudinghoz keverem. Egy kb. 30x23cm - es tepsit kirakok egy sor kekss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelfőzöm a tejben a cukrot, lisztet, vaníliát Még melegen hozzáadom a margarint vagy vajat és a kókuszreszeléket Elfelezem At egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverek Hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel. Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat. Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: Könnyű◾️A tojások fehérjét habbá verjük 50 g cukorral/édesítővel. ◾️Vizet forralunk, beleszaggatjuk és megfőzzük a galuskákat. ▪️Készíthetjük mikróban is: a víz helyett 1 percre mikr...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű