- 98 g teljes kiőrlésű liszt
- 42 g finomliszt
- 30 g kakaópor
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 tojássárgája
- 2 kanál tej
- 1 csomag zero vanillin
A forgatáshoz:
- 1 tojásfehérje
- 150 g finomra vágott mogyoró (én a Lidl-ben szereztem be)
- cukormentes mogyorókrém
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk a kakaóport, az édesítőt és a zero vanillint majd kicsit összekeverjük.
◾️Mehet bele a tojássárgája, a tej és a vaj.
◾️Összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ezután a hűtőből kivéve diónyi gombócokat formálunk a tésztából és tojásfehérjébe majd a mogyoróba forgatjuk.
◾️Egy sütőpapíros tepsire pakoljuk, úgy, hogy azért hagyjunk helyet közöttük.
◾️Minden golyó tetejébe készítünk egy kis lyukat az ujjunkkal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük.
◾️Kicsit megvárjuk míg hűlnek és minden kis mélyedésbe teszünk mogyorókrémet.
Elkészítés: A tojásokat ketté választom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a liszttel, és az édesítővel elkeverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy2,5 dl-es börgét használunk.A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: KönnyűElkészítés:A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, sót és beleszitáljuk a sütőport. A sárga k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes