menu

Családireceptkönyv.hu

Konfitált kacsacomb


Írta:

Elk. idő: 5-6 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 kacsacomb
- annyi kacsazsír, hogy felolvasztva teljesen ellepje a combokat
- só
- 1 ág rozmaring
- kb. 6-7 gerezd fokhagyma

A hagymás tört burgonya hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- só
- 1 fej hagyma
- pirospaprika

A párolt lilakáposzta hozzávalói:
- 1 kisebb fej káposzta
- só
- olaj
- ecet
- őrölt kömény
- kb. 200 ml víz
- édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:


◾️A combokat megtisztítjuk és minden oldalukat besózzuk.
◾️Egy sütőedénybe vagy tepsibe tesszük őket és rászeleteljük a megpucolt fokhagymákat és a rozmaring szálat.
◾️Ezután ráöntjük a zsírt és 100°-ra előmelegített sütőben 4,5-5 órát sütjük.
◾️Ha letelt az idő, a zsírt leszűrjük róla és 200°-ra előmelegített sütőben, a bőrével felfelé, 12 percet pirítjuk még.
◾️A krumplit megpucoljuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Ha megpirult hozzáadjuk a pirospaprikát is.
◾️Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, megtörjük (de nem pürés állagúra) és összekeverjük a pirított hagymával illetve egy kevés kacsazsírral.
◾️A káposzta torzsát kivágjuk és lereszeljük.
◾️Besózzuk és kb. 30 percet állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és egy edénybe tesszük.
◾️Olajat adunk hozzá és a víz ⅓-t.
◾️Kb. 50 percet pároljuk és közben folyamatosan adjuk hozzá a vizet, ahogy párolog.
◾️A végén fűszerezzük a köménnyel és ízesítjük az ecettel valamint édesítővel.

Konfitált kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett csirke salátával és krémfehér sajttal
Grillezett csirke salátával és krémfehér sajttal

Az előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé. Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell joghurtos-narancsos pácban
Csirkemell joghurtos-narancsos pácban

A húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A pác összetevőit alaposan összekeverjük. A húst beletesszük a pácba, majd hűtőbe tesszük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-joghurtos csirkemell
Fokhagymás-joghurtos csirkemell

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A joghurtot a fokhagymát összekeverjük, 1 órát a melleket pácoljuk benne. Jénait kivajazunk, beleöntjük a csirkét, olajjal meglocsoljuk, lefóliázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk