- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 8 szelet sonka (pl: Saga selyemsonka)
- 8 cheedar lapkasajt
- 150 g trappista sajt
- barackbefőtt (ha diétázol, akkor friss gyümölcs)
- méz vagy mézhelyettesítő
◾️A csirkemellet felszeleteljük majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Minden szelet húsra kerül 1 lapkasajt, 1 szelet sonka, 1 szelet barack.
◾️Ezután meglocsoljuk a mézzel/mézhelyettesítővel.
◾️Végül gazdagon megszórjuk a reszelt trappista sajttal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük majd 200°-ra állítjuk a sütőt és még 5 percet pirítjuk.
Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst kínáljunk mellé.
Készítsük el a húsgolyókat. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze a masszát. Készítsünk belőle kisebb golyókat, nagyjából 15-17 darabot. Egy serpenyőben forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázom a hagymát és ameddig a csirkemellet felcsíkozom üvegesre pirítom. Hozzáadom a csirkemellet sózom borsozom fehéredésig pirítom. A jól átmosott medvehagymát felcsíkozom...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKikloffolt filéket sózva borsozva vajon megsütjük. ha megpirult ananászkarikákat teszünk a szeletekre, befedjük sajttal és megpiirtijuk. rizs vagy zöld saláta illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű