- 1 darab bőrös kacsamell (kb. 300 g)
- só
- bors
A burgonyakrokett hozzávalói 🥔:
- kb. 500 g burgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 3 tojás
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Az áfonyamártás hozzávalói 🫐:
- 400 g mirelit áfonya
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 1 fahéjrúd
- pici só
- 2 mokkáskanál keményítő
◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele).
◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bőrös felével lefelé (nem kell bele zsiradék).
◾️Megpirítjuk a bőrét, majd a húsos felét is 1 percig sütjük.
◾️Egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a serpenyőben lévő pecsenyelevet és 220°-ra előmelegített sütőben 12 percet sütjük.
◾️Ezután picit várunk, hogy hűljön és felszeleteljük tálalás előtt.
◾️A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sóval puhára főzzük.
◾️Még melegen összetörjük majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️Ezután befűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 kanál zsemlemorzsát.
◾️Összedolgozzuk és pár percet hagyjuk állni.
◾️Ezután hengereket formálunk belőle és megforgatjuk őket a maradék zsemlemorzsában.
◾️Forró olajban kisütjük őket.
▪️Ha marad belőle, én lefagyasztom.
◾️Az áfonyamártáshoz az összetevőket egy edénybe tesszük és alacsony hőfokon felforraljuk, majd még pár percig főzzük (kb. míg az áfonyaszemek összeesnek).
A csirkemell-filéket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap a húst szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott jén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhús+panír A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk fel. Aztán sózzuk, borsozzuk. Egyik tálba üssük bele a tojásokat, és verjük fel. Másik tálba tegyük a kukoricalisztet. A húsda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes csirkecomb köretéhez a répákat tetszőleges darabokra vágjuk, a csirkecombokat meglocsoljuk 1 ek olajjal, sózzuk és borsozzuk. A répát egy fedővel rendelkező hőálló tálba pa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz