menu

Családireceptkönyv.hu

Irénke bejgli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 rúdhoz:
13 dkg liszt (nagyi féle süteményliszt)
1,5 dkg porcukor
2 dkg zsir
2,5 dkg margarin
1 pici élesztő (1/8 kocka)
1 pici csipet só
1 tojás sárgája

töltelék:
fél kg mákhoz vagy dióhoz kell:
1,5 dl viz
citromlé
vaniliás cukor
citromhéj reszelve
13 dkg kristálycukor
kevés tej

Elkészítés:


A tésztát összegyúrni és nagyon vékonyra nyujtani. Tölteléket összefőzni és kis tejjel felöntve sűrű nokedli tészta állagura készre rottyantani. A tésztába belekenni a tölteléket, feltekerni a széleit benyomkodva és sütőbe rakni. Meg kell kenni tojással (vagy csak sárgájával) és hagyni fél órát pihenni. Majd újra megkenni és hagyni fél órát pihenni. Aztán ha már megkeményedett, akkor megszurkodni és mehet a sütőbe 170 fokon 30 percig. Kivétel után konyharuhával le kell takarni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
habkönnyű lekváros kifli
habkönnyű lekváros kifli

ELKÉSZÍTÉS Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a hozzá valókat össze gyúrjuk. Addig dagasztjuk amíg a tészta el nem válik a tál falától. 30 percig meleg helyen kelesztjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Fánk (kipróbált,kiváló)
Fánk (kipróbált,kiváló)

Kétszer keleszteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pizza recept
Pizza recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis pogácsa (maradék krumplipüréből)
Krumplis pogácsa (maradék krumplipüréből)

A tejfölt meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék krumplipürét meglangyosítjuk, majd a zsírral, a sóval, és a tojással együtt a liszthez ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk