25 dkg liszt
egy deci víz
egy tojás (elhagyható)
egy teáskanál só
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszában, egyszer keresztben. Így már lehet szeletelni. Forró vízben 6-7 perc alatt al dentére főzzük.
Egyáltalán nem fűrészporízű, persze kicsit más, de nagyon finom, megéri a munkát!
Négy adag tészta tápértéke:
25 dkg tönkölybúzaliszt - 865 kcal - 160g - ch
1 tojás - 66 kcal - 1g ch
1 deci víz
só
Egy adag 223kcal és 40g ch.
A tésztát sós forró vízben kifőzzük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra és a sajtot lereszeljük. Ha kész a tészta, leszűrjük. Hőálló tálba átöntjük a tésztát, 20 dk...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűNokedlit készítünk, majd egy lábasba olajat öntünk. Beletesszük a nokedlit és a tojásokat. Folyamatos keverés mellett készre sütjük a gázon.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTöltelék: A hagymát üvegesre pírítottam, majd hozzáadtam 50 dkg darált húst, 1 üveg cukormentes paradicsom pürét, só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, pici petrezselyem na és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes