50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl langyos tej, 1.5 tk cukor, 1/2 dl olaj.
+ a töltelék
+ 1 db tojás a tetejére
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval és az olajjal. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, majd jól kidagasztjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk és 16 cikkelyre vágjuk.. Ezeket sodrófával még nyújtjuk, majd megkenjük vagy betöltjük a kívánt töltelékkel. A kiflit feltekerjük, majd addig pihentetjük, amíg szép dundik lesznek.
Ezután egy kis tejjel elkevert tojással lekenjük a tetejüket és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Meg lehet kenni az egész cikkelyt vajjal és megszórni cukros kakaóval.
Ha sósat kívánunk, akkor csak a képzelet szab a határt, hogy milyen husikat vagy variációkat teszünk a cikkely szélesebbik végére és úgy tekerjük fel.
A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 15-20 percig dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Egy kicsit tömör, rugalmas, de puha tésztát kapunk. Amikor megkelt újra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalókat összedagasztom, majd duplájára kelesztem. 10 részre osztom, egyenként kisodrom és feltekerem. tepsibe rakom, lekenem tojással, reszelt sajttal megszórom. majd újra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a vizet összekevertem a mézzel és az élesztővel, majd egyszerűen beleöntöttem az összes többi hozzávalót és fakanállal egy perc alatt összekevertem. 2. Egy hosszúkás ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük a száraz alapanyagokkal, a só kivételével. Kimérjük a folyadékokat és a kenyérsütőgépbe/keverőtálba öntjük. Beletesszük a lisztet és elindítjuk a gépet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű