50 dkg.liszt
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
4kk. só,
2 db. tojássárgája,
sajt+ szezánmag
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 3 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük sajttal, szezánmaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok.
A lisztet a margarinnal összedolgozni. Hozzákeverni a sajtot, tejfölt, és a kis tejben felfuttatott szalakálét. Kidolgozni, 2-3 mm vastagra nyújtani, megkenni tojással, megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, ha lágy, egy kevés lisztet hozzátenni. Ujjnyi vastagra kinyújtani, tetejét kés élével megkockázni (nagyon ne nyomjuk rá). Ebből az adagból kb. 113 po...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű