50 dkg. liszt,
10 dkg. cukor,
20 dkg. zsír-vagy vaj 30 dkg,
4 ek. tej,
2 dkg. élesztő,
2 db. tojássárgája,
2 kh. szódabikarbóna-"késhegynyi"
2 csipet só,
20 dkg. cukor,
kb. 40 dkg. barackíz-lekvár,
30 dkg. őrölt dió,
rumaroma,
1 db. citrom reszelt héja.
Csokoládébevonat.
2 tábla étcsoki,
5 ek. olaj.
A lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, sóval, szódabikarbónával, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel tésztát készítünk.
A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat késfoknyira kinyújtjuk. Az első lapot a zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a cukros dió felét. "A cukros dióba reszeltem bele az 1 db. reszelt citromhéjat és összekevertem." Ezután én óvatosan csepegtettem rá rumaromát. Ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük lekvárral, meghintjük a maradék cukros dióval. Erre a lapra is locsoltam egy kevés rumaromát. Ráhelyezzük a 3. lapot és 1 órát kelni hagyjuk. Lassú tűznél sütjük, ha kihűlt csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz:
A két tábla étcsokit az 5 ek. olajjal a mikróban felolvasztottam, majd rákentem a tésztára. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok.
A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a meleg vizet, a kakaót, olajat, lisztet, sütőport,és végül a tojások kemény habját. - közepes méretű tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst die Butter, 100 g Zucker und den Vanillezucker in eine Schüssel geben und per Handrührgerät miteinander vermischen. Währenddessen den Backofen auf 170 Grad (Umluft) vorheiz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ostyalapokat nedves konyharuhába rakjuk (rétegelve) hogy megpuhuljanak. Közben elkezdjük a krémet csinálni. A Ramat megolvasztjuk mikróba és egy lábasba öntjük a porcukorral és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFolyamatos keverés közben vízgőzön olvasszuk össze a vajat és csokoládét, ha már simára kevertük, akkor adjuk hozzá a sűrített tejet, végül a kókuszt. Öntsük üvegekbe és tárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű