menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Elk. idő: 3 nap
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



6-7 nagyobb narancs
2 citrom
cukor
fahéj, csillagánizs (elhagyható)

Elkészítés:


Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis csíkokra vágom a héjat. A meghámozott narancsokat a fehér részüktől is megszabadítom, majd felszeletelem., ugyanígy a meghámozott citromot is. Lemérem a héjjal együtt és ugyanannyi vízzel felengedem, a másik citrom levét belefacsarom. Letakarom és egy napig állni hagyom.

Másnap felforralom és 20 percig főzöm. Ismét letakarom és egy napig állni hagyom.

Harmadnap lemérem a súlyát, a vízzel együtt, és ugyanannyi cukorral felfőzöm. Én ekkor tettem bele a fűszereket, de ezek elhagyhatóak. Akkor van készen, ha porcelán tányérra cseppentve azonnal megdermed, ez kb. 30 perc.
Sterilizált üvegekbe töltöttem, lezártam, majd 5 percre fejtetőre állítottam. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tormás cékla
Tormás cékla

A céklát megmossuk, és bő vízben puhára főzzük. Kihűtjük, meghámozzuk és felszeleteljük, Kerekre, hullámosra, csíkokra, ahogyan szeretnénk. A tormát meghámozzuk, lereszeljük vagy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tölteni való paprika télire
Tölteni való paprika télire

Mossuk meg a paprikát, tisztítsuk meg, majd tegyük forró vízbe 15 perce, de főzni nem kell. A paprikát megpuhulnak és könnyen üvegekbe tudjuk majd tenni. Készítsük el a savanyúság...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposzta savanyítás
Káposzta savanyítás

Szedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyadzsem
Áfonyadzsem

Az áfonyát megmosom,lecsöpögtetem és lecukrozom.1 napig a hűtőben hagyom állni,többször is átkeverem.Másnap főni teszem és forrástól számítva10 percet főzöm,majd tiszta,forró üvegk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk