6 közepes sárga krumpli héjában főzve, lehűtve, vékonyra szeletelve
8 keményre főzött tanyasi tojás finomra reszelve
15 dkg mangalica kolbász vékonyra karikázva és enyhén átsütve
25 dkg finomra reszelt gruyére és gouda sajt
1 kisebb sonkahagyma finomra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 ág friss bazsalikom levelei összevágva
15 dkg jóféle vaj
2 tojás sárgája
2 tojás fehérje félkeményre felverve
3 dl zsíros tejföl
2 dl tejszín (habtejszín!)
4 vékony szelet bacon
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt színes bors
2-3 dkg vajon megdinszteltem a sonkahagymát, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. Félretettem hűlni. Összeállítottam a tojáskrémet.
Tojáskrém: a finomra reszelt tojást elkevertem 10 dkg sajttal és a vajon megdinsztelt bazsalikomos hagymával, ízesítettem, majd finoman elkevertem a felvert tojásfehérjével.
Tejszínes tejfölkrém: A tejfölben elkevertem a tejszínt, ízesítettem sóval és szerecsendióval, majd hozzáadtam a tojássárgáját és alaposan elkevertem benne.A jénait vajjal kikentem és elrendeztem benne a krumpli felét. Sóztam, borsoztam és meglocsoltam a maradék, langyosra olvasztott vaj felével. Meglocsoltam a tejszínes tejfölkrém egyharmadával, majd kanállal rákentem a tojáskrém felét.
Az éppen csak elősütött kolbászokat elrendeztem rajta és meglocsoltam a kiolvadt zsírjával, majd ráterítettem a tojáskrém másik felét.
Leraktam rá a maradék krumplit, sóztam, borsoztam, meglocsoltam a maradék vajjal és tejszínes tejfölkrémmel, majd rászórtam a maradék sajtokat és elrendeztem rajta a kisebb darabokra vágott bacon szeleteket
180 C fokra előmelegített sütőbe toltam 40 percre, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára, illetve a bacon közepesen átsül.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét a fentebb leírtak alapján előkészítjük 2 órával a tészta elkészítése előtt. 2. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 3. A szezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket megmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és legalább 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az esetleges keserű ízük elmenjen. Ha a víz elszíneződ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű