1 kg liszt
75 dkg vaj
6 dl tejföl
1.5 evők, só
sütőpor
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 210 °C-ra melegítsük elő. A száraz adalékokat összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk őket egymással úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű